Superfoods
Jeg er blevet kontaktet af Laust fra BodyLab.
Jeg har testet nogle af de såkaldte Superfoods på markedet og med blandede følelser.
Det bedste produkt i kategorien Superfoods er det økologiske fedtreducerede mandelmel.
Selvom maden her i huset inspireres af LCHF og Paleo-bølgen, kommer fedtprocenten til tider MEGET højt op. Mandelmel er noget af det bedste, når man skal bage glutenfrie brød: Formbrød, mandelbrød eller nøddestykker.
Selv bagte jeg et lækkert gulerodsflute baseret på Jane Faerbers fiberrige gulerodsboller fra bogen LCHF – Spis dig mæt & glad
De smagte dejligt til vores lille fisketapaz
Det næstbedste produkt er kaloriefrit flormelis.
Børnene kunne ikke smage forskel ovenpå de bagte pandekager, det må være succeskriterie nok.
Sødemidlet, der erstatter det almene sukker i posen, er her Erythritol. Erythritol kan give bivirkninger som diarré, hovedpine og mavepine ved store doser. Som udgangspunkt skal små mængder af sødestoffet ikke give anledning til bivirkninger, da 90% af erythritolen optages i tyndtarmen og udskilles uændret i urinen.
Jeg ville super gerne rose det næste produkt til skyerne, og det er da heller ikke smagen, den er gal med.
Det forholdsvis nye produkt Proteinella skulle være et proteinrigt alternativ til Nutella.
Lad mig slå det fast med syv-tommer-søm: I min optik spiser man enten slik/sukker eller også gør man ikke! Men okay så… Hvem kan se sig sur på nutella? Og så en sund én af slagsen?!
Kcal | Fedt | Kulhydrat | Protein | |
Nutella | 524 | 30 g | 59 g | 7 g |
Proteinella | 496 | 35 g | 39 g | 21,4 g |
Konsistensen en en anelse grynet og har ved første møde en ugenkendelig bismag, der dog hurtigt overtages af en dejlig chokoladesmag. Der er tilsat valleprotein-isolat, der skulle give gode proteiner og sunde kulhydrater. Efter sigende skulle der være meget lidt laktose i og “sødestoffet” skulle heller ikke give tarmproblemer som fx sorbitol eller maltitol.
Desværre kan jeg konstatere, at trods ovenstående reagerer min krop på isolat som laktose og/eller sødestoffer, derfor var det en blandet fornøjelse.
Derudover ærgrer jeg mig over, at der er tilsat palmeolie og ikke ren kokosolie.
Endnu et produkt, der har en god smag, men som jeg desværre ikke kan give topkarakterer:
Jeg bruger primært kakaonibs ovenpå min morgenyofu sammen med chiafrø, gojibær og kokosflager.
Kakaonibs fra BodyLab kommer selvfølgelig fra ristede kakaobønner, men da det ikke er specificeret fra hvilket land og ej heller er mærket, må vi antage at kakaobønnerne, som 59% af verdens bønner, kommer fra Elfenbenskysten eller Ghana. Desværre betyder det ofte også børnearbejde.
Jeg kunne ønske mig, at BodyLab slog 2 fluer med et smæk og sørgede for at deres SuperFoods blev SuperProdukter, og fik certificerede økologiske fairtrade kakaobønner.
Det sidste produkt, jeg har fået lov at prøve, kan jeg desværre ikke anbefale.
IMO står for Isomalto-oligosaccharider. Selvom IMO findes naturligt i bl.a. miso og honning, er IMO-sirup ikke et naturligt produkt, men enzymatisk syntetiseret fra stivelse. Det hævdes ydermere, at IMO består af kostfibre, der ikke optages af kroppen. Det lyder jo fantastisk… Men faktisk viser forsøg på både rotter og mennesker, at man optager en del af kulhydraterne gennem tyndtarmen og at insulinniveauet i kroppen stiger.
I kan selv læse mere om forsøg og konklusioner HER.
Jeg kan simpelthen ikke fortælle, hvorvidt produktet er godt eller ej, da min krop ikke reagerer særlig positivt på produktet. Med mindre, det er meningen produktet skal virke afførende?!
Det søder fint, men som tidligere nævnt, er jeg egentlig ikke meget for “kunstigt” slik/sødestof. Hvis man skal bage en kage, kan man søde den med banan, eller man kunne forsøge blot at spise et mindre stykke af en rigtig sukker-kage.