0

Vinterferie 2015

Posted by LikeBree on 13. februar 2015 in Alt og intet |

Så er det vinterferie… Og hvorfor er det egentligt de kalder det en ferie? Jeg synes, Herren og jeg arbejder HÅRDT for at aktivere børnene, holde dem ude af ballade (mest med hinanden) og sætte grænser midt i “familiehyggen”…

Men opskriften kommer her: Mindst mulig fritid for ungerne, masser af planlagte aktiviteter med et højt aktivitetsniveau, sund mad (så der er plads til en enkelt ferie-is eller ferie-fastelavnsbolle) og vanlige sengetider… (det er nu mest forældrene, der har brug for ekstra søvn)

Vores superhårde ferieprogram så sådan ud:

 

Mandag
Nicolai for børn, Koldings absolutte oplevelsesunivers for børn i alle aldre. I anledning af vinterferien diskede de op med et par designere fra Kolding Designskole med en 3D-printer, virtuelle briller og tegnemaskine. Og i værkstedet lå som vanligt millioner af genbrugsmaterialer til at bygge vidunderlige og fantasifulde projekter.

#Mindstetroldens stærke mand og lille gravhund
#Størstemusens super seje racerbil

I kælderen er der toiletter, garderobe og spisestue. Desuden kan man sminke sig og lege på scenen.

Eneste fotografi af de lækre pølsehorn

I stueetagen er der et kæmpe motorikrum, der giver anledning til hop og spring, fangeleg og boldspil. Over scenen var der mulighed for at klone sig selv ved hjælp af vitawrap og pakketape, og så stod alle de fantastiske kostumer, fra ridderdragter og sværd til prinsessekjoler og høje hæle, klar til at iklæde sig.

Giftig jord

På førstesal sad designerne i deres egen lille hule, et rum der ofte fungerer som et syværksted og udstillingslokale. Overfor, værkstedet med sløjdbænk, maling, papir og hobbymaterialer i alle afskygninger.

På andensal er himmelrummet, et legerum med vindue ned til værkstedet.

Pølsehorn LCHF (8 stk.) [inspireret af Katrine]
8 æg (S/M) / 6 æg (M/L)
2½ dl fløde (jeg brugte soya-versionen)
40g mandelmel
40g sesamfrø malet til mel
45g Husk loppefrøskaller (den grønne)
8g pofiber kartoffelfiber (Semper glutenfri)
15g bagepulver
½ tsk. salt
+ 4 lækre Hanegal Wienerpølser, halverede

 1. Pisk æg og fløde.
 2. Tilsæt de øvrige ingredienser. Bland godt og lad det trække 10 min. (Dette for at fibrene binder væden så dejen “gelerer”)
 3. VIGTIGT! Dyp venstre hånd i en skål med koldt vand. Tag 1/8-del portion dej op i hånden, læg skeen, dyp højre hånd i vandet og form dejen flad og aflang. Læg pølsen midt på, og form efter bedste evne dejen om pølsen. For mig var det nemmest at vende pølsen nedad og lade dejen ligesom flyde med tyngdekraften.
 4. Bag på en bageplade midt i ovnen ved 200 grader i 18 min.

Tag ind til Nicolai for Børn med dine unger, store som små. 4 timers gratis parkering 100m fra indgangen, 40kr. pr. næse alt inklusiv og masser af fantastiske arrangementer. Måske ses vi d. 22. marts til koncert med de fantastiske Heart Beat.

 

Tirsdag
Sanseudstillingen “Den Glemte Have” på Brandts Klædefabrik i Odense. Hvert år disker en ny kunstner op med en ny sanseudstilling for børn i alle aldre på Brandts Klædefabrik. Der er noget for øjnene, ørerne og hele kroppen.
Normalt er Brandts Klædefabrik en gratis oplevelse for børn, men du må slippe 15 kr. for en børnebillet til sanseudstillingen. Til gengæld koster det ikke ekstra for voksne, her må du se alle udstillingerne for bare 75 kr.

Det lykkedes mig ikke at få ét eneste brugbart billede af børnene inde i sanseudstillingen! Der var MEGA gang i den hele tiden…
Men du kan se en lille video, lånt fra Brandts Klædefabrik (delt på YouTube) om opstillingen af sanseudstillingen.

Giv dig selv og dine børn en dejlig kunstnerisk udfordring og vidunderlig sanselig oplevelse senest 5. april 2015.
Det er forresten gratis torsdage kl. 17-21!

 

Onsdag
Moderen ville på shopping med Mormor & Røde Moster. Børnene havde kun ét ønske: LEGELAND!
Et smut i Ikea gav børnene mulighed for 1 times leg. Det er første gang, de Størstemusen har haft mod på det, men de søde unge medarbejdere var super dygtige til at overbevise dem begge om sikkerheden. Så de indvilligede og Moderen fik en fin “bip”-halskæde på.
Efterfølgende gav Mormor middag i Ikea, mums. Og fordi pigerne havde været dygtige og var i legelandet helt selv, ville Mormor gerne give en is… Men Ikea har jo kun mælke-/flødeis… Moderen og Røde Moster havde et ærinde i Søstrene Grene, så vi smed simpelthen Mormor & unger af i Bilka. DET brokkede pigerne sig ikke over… For de havde længe plaget om at komme ind og lege i Bilkaulvens legeland!

20150211_180240

Aftensmad: Bøf Bearnaise a la blomkål

 

Torsdag
Så er det på tide med lidt kultur og videnskab synes vi. Men først: Madpakke!

20150212_100306

LCHF pizzasnegl

Det var meningen, børnene skulle finde dem ok, men ikke 100% – som de gør med det meste lidt for sunde mad, Moderen disker op med – så der var nok til Moderens aftensmad følgende lørdag…

Men ungerne åd rub og stub og bad om flere… Det kalder man en succes herhjemme, især med den kræsne møgunge til Størstemusen!

Hvis du trænger til en sund brødfri version af børneklassikeren, får du den her:

Pizzasnegle LCHF (14 stk.) [lånt af Rikke]
50g smør
3 æg str. M/L
5 æggehvider
200g parmesan, friskrevet
½ tsk. salt
4 spsk. Husk psyllium-frøskaller
1 dl mandelmel
2 dl pofiber, kartoffelfibre
2 tsk. bagepulver
fyld
2 dl tomat passata (moset tomat)
80g parmesan, friskrevet
2 spsk. oregano, tørret

  1. Riv smørret på et rivejern, hvis du ikke allerede har husket at blødgøre smørret 😉
  2. Tilsæt æg og æggehvider og bland godt. Tilsæt parmesan, salt, Husk, mandelmel, pofiber og bagepulver, bland godt og lad det trække 10 min. (Dette for at fibrene binder væden så dejen “gelerer”)
  3. Fordel dejen på en stykke bagepapir, ens i tykkelsen
  4. Fordel tomat, parmesan og oregano over dejen
  5. Brug bagepapiret til at rulle en roulade, det kræver lidt tålmodighed… Rul så stramt du kan.
  6. Del med din skarpeste kniv i 14 lige tykke skiver (endeskiverne en lille tand tykkere), før dem direkte over på en bageplade med bagepapir og giv dem et let tryk, enten med flad hånd eller knivsiden
  7. Bag dem midt i ovnen 20 min. ved 200 grader varmluft

Og så var det afgang, med stadig brændende varme pizzasnegle og nyprintede billetter – afgang til Børkop Bibliotek, hvor vi så “Boris og den glade løve tuba-enmandsshow”

Ungerne var FLADE af grin…

20150212_111118

Ja, alle grinede, store som små. Hans små klassiske klovnenumre, skæve sange og fjollede idéer. – Og alt sammen til prisen HELT GRATIS!

Videre til Økolariet, endnu en gratis fristelse 15 min. fra Børkop Bibliotek, nemlig inde i Vejle by. Det sværeste var faktisk at finde en parkeringsplads, hvor man ikke skulle betale i forud… Det er altså dybt forældet…

(Shhh…. Du finder den billigste parkering på Fjellegade – du smutter tværs over gågaden gennem 2 porte til bagsiden af Torvehallerne – hvor parkeringen er DYR – og så er du ved Økolariet, mindre end 300m)

Særudstillingen “Når skidt er godt” sammen med de faste udstillinger “Vand” og “Ressourcer og klima” tiltrak ungerne (og vi voksne) mest.

I de faste udstillinger kan du se levevilkårene for kloakrotten, gå igennem den stinkende kloak, spille affaldssortering og se, hvordan materialer kan genbruges. Ungerne var paf over, at Herrens fleecejakke var lavet af plastikflasker…

Særudstillingen bød på mange sjove overraskelser. Bl.a. en kunstner, der havde udstillet tøj lavet af genbrugsmaterialer. Derefter var tøjet uploadet i en computer, og der var live påklædningsdukke…

20150212_131550

Sjovest var det, når det var Far, der havde kjolerne på…

Ungerne var dybt forargende over, hvor meget plastik, der flyder rundt i Verdenshavene, bare fordi folk ikke rydder op efter sig.

Vidste du, at der er 5 øer i verden, skabt af affaldsplastik, og at deres areal svarer til HELE AFRIKA?!

Lånt af Wikipedia

Børnene blev kede af det, da de så billedet af den mægtige og smukke albatros, der var død pga. mængden af affald i dens mave.

Lånt fra flickr

Til gengæld skabte en noget uventet udstilling morskab og leg…

20150212_132533

Mums…

Ja, du ser rigtigt…

20150212_132553

Det er SÅ klamt… Men her viser Størstemusen, hun ikke er bange for at røre ved en tankfuld larver… der oven i købet er ved at fortære en håndfuld mus…

 

Fredag
Dagen startede NOGET uventet kl. 5!!! Mindstetrolden stod ved siden af min hovedpude med hænderne fulde af opkast… “Mor… jeg har kastet op” … Øhm, hvor længe har du stået og ventet på, at jeg åbnede øjnene?

Og sådan fortsatte det ellers indtil kl. 10… Hun spiste en bid banan… og kastede op… Hun spiste en mundfuld bolle… og kastede op… Hun drak en tår vand… og kastede op…

Men man må sige, hun klarede det hele i stiv arm!

Da klokken blev 10 var hun sulten, og vi forsøgte stille med en halv banan, som blev nede. Herefter resten af bananen og en halv bolle…

“Er jeg rask nok nu?”… Til hvad? “Jeg vil så gerne i badeland”

Ja, okay… Vi havde jo lovet badeland – maden blev i maven og yderligere tilføjet på de 40 minutters biltur. Det blev indenbords…

Håber, det er okay, jeg har lånt billedet… Det er jo en slags gratis reklame… Ellers fjerner jeg det igen… Tilhører Aqua Forum Horsens

Hold nu K*FT, hvor er det et lækkert badeland… Fra prisen til hygiejnen… Især bed vi mærke i, at der næsten ikke var steder, hvor man frøs… Kun lige de 10 skridt i mellemgangen mellem omklædning og hallen.

Det lave babybassin var dejlig varmt, børnebassinet var ikke meget køligere, med mange fede indretningsidéer. Super cool rutschebane og vildt godt boblebad.  Gode baby-faciliteter, skulle man få brug for det, og pakket med udstyr, både til leg og sikkerhed.

Bare 130 kroner for 2 voksne og 2 børn…

MEN… SÅ skulle vi hjem… i bil… efter rutschebaneture… og slush-ice… DUMT!

twitter-152681_1280

 

Åh jaaaah…. Opkast på hele bagsædet – midt på den værste motorvejsstrækning mellem Horsens og Vejle… Du ved lige dér, hvor nødsporet kun akkurat er bredt nok til en bil, hvor man ikke kan lukke sidedørene op enten pga. trafik med 130 km/timen eller vejværn… Og hvor du bliver nødt til at hive opkast-indsmurt barn op og ud af bagsmækken… SPÆNDENDE…

Til gengæld hører du ikke mig brokke mig over politiets ekstra bemanding… 2 venlige politifolk parkerede i nødsporet 200 meter foran os med fulde blå-lys og kom hen for at spørge, om vi havde brug for hjælp…

Og da vi skulle ud fra nødsporet, sørgede alle de søde lastbilchauffører for, at indebanen var helt fri, så vi undgik en potentielt farlig situation.

1000 TAK

Til gengæld blev Mindstetrolden noget mut… Ikke fordi hun havde ondt eller kvalme, ikke fordi hun lugtede eller havde kastet op… Fordi: “Må jeg godt holde MGP-fest i morgen, hvis jeg er syg?” – Til det svarede vi, at så længe, det ikke var værre, kunne vi ikke se noget problem i at holde festen! “YES!”, udbrød hun, sekunder før hovedet landede på hovedpuden i dyyyb søvn over dagens mange strabadser.

 

Lørdag

Kom med
Hvorfor står du der og bare ser på
Åh åh uh åh åh
Der er MGP-tog vi skal nå
Åh åh uh åh åh
Og fut fuld af beats og sprøde moves
Vi gør os klar til årets største sus
Åh åh uh åh åh

Forberedelser til årets børnefest!

 • Rydde op på børneværelset, så der er mulighed for at trække sig tilbage fra festen og lege
 • Rydde op i stuen, så discokuglen og anlægget kan udøve sin magi – og så der er plads til 7 dansende, og senere sovende børn
 • Rydde op i spisestuen, så glimmer, guirlander, sugerør og servietter kan dekorere rummet til Herrens lækre pizzaboller
 • Indkøb, vi mangler både æg, gær og mel til bagning
 • Bage boller, pizzaboller og naturligvis årets MGP-kage

20150214_180433

Årets kage er komponeret af Mindstetrolden og dekoreret af Størstemusen.

Marmoreret banankage (rugbrødsform) [tyvstjålet fra Boligliv]
4 æg (M/L), delt i blommer og hvider
200g smør
200g rørsukker
150g hvedemel
50g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
2 bananer, godt modne
100g chokolade (86% god kvalitet)

  1. Pisk æggehvider stive med 50g sukker
  2. Rør æggeblommer med 150g sukker og revet (eller blødgjort) smør i røremaskinen. Tilsæt mel og bagepulver
  3. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen
  4. Mos bananerne og bland med 2/3 af dejen
  5. Smelt chokoladen over vandbad og bland i den sidste del dej
  6. Fordel først halvdelen af banandejen, så chokoladedejen og til sidst resten af banandejen i en rugbrødsform og bland lidt med en gaffel, for at kreere marmoreffekten
  7. Bag 50 min. nederst i ovnen ved 175 grader
  8. Her serveret med et lag kakaoglasur og marcipanbogstaver. Marcipanen gav den lidt ekstra sødme, der klædte den

Der bliver spist boller, pizzaboller og grøntsagsstænger – og tømt saftevandskander i rygende fart – alt imens musikken fra de forrige års børne-MGP spiller over højtalerne.

Den yngste gæst får kolde fødder… Det er også sent, og hun har ikke prøvet at sove her før. Vi ringer til mor og aftaler, at hun kommer en anden gang, hvor de store piger ikke er så overvældende 😉

Så bliver der ellers tonset rundt i stuen og leget stop-dans til “Lille Nørd” og spist skålevis af chips, peanuts, saltstænger og saltkiks-fisk… Og drukket saftevand…

Klokken nærmer sig 20…

Sæt dig op, stil dig ned, for nu er det tid
Gå amok, gå i chok, for nu bli’r det vildt
Du er blevet ramt af MGP
Åh åh uh åh åh – alle har det
Åh åh uh åh åh – det’ ikke farligt
Vi er blevet ramt af MGP
MGP

Madrasserne bliver fordelt, sengetøj og soveposer findes frem og nattøjet tages på.

Kagen serveres på madrasserne mens showet går i gang – der må krummes… og synges med… og der bliver heftigt diskuteret, hvem der skal vinde…

10968418_10152797628944541_3334663798406882615_n

Når du hører det her nummer er du allerede smittet
Og bakterier spreder glæde over hittet, ja
Mgp-syndrom
Danmark vi rammer jer som en tyfon
OMG MGP – det’ for vildt nu
Alle ud på gulvet i skal ikke sid’ og chille nu
Toget kører ti gange hurtigere end DSB
Vi kommer lig’ til tiden og rammer dig med MGP

Så er det vist tid at pakke sammen… I morgen er det søndag, ferien er næsten slut. Pigerne skal sendes hjem, opvaskemaskinen skal køre en ekstra omgang, madrasserne skal ryddes op og der skal bages fastelavnsboller til Mindstetrolden mandag morgen… Er hun klar til fastelavnsfesten?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2010-2021 Det er bare sundt All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.3, from BuyNowShop.com.