0

13 ting du skal holde op med at købe!

Posted by LikeBree on 18. juni 2014 in Alt og intet |

Billige frugter fra Syd- og Mellemamerika og Afrika. Der sprøjtes kraftigt med pesticider for at effektivisere produktionen, hvilket forurener de lavtlønnede arbejderes miljø og drikkevand. Køb økologisk og helst Fair Trade. Eller endnu bedre, køb lokalt, økologisk og sæsonvarer.

Grillkul er lavet af træ. Ofte regnskovstræ. Hvis du vil være miljøbevidst og bekæmpe miljøskadende skovhugst, skal du købe FSC-mærket træ (såvel møbler som grillkul). Herved redder du faktisk regnskoven, fordi du befaler at lokalbefolkningen udnytter regnskoven bæredygtigt og samtidig sikrer dem en fair pris for deres produkter.

Fisk og skaldyr uden MSC- eller ASC-mærkning. Jeg har skrevet et længere indlæg herom.

Flaskevand! Jeg forstår, at man køber flaskevand i udlandet, fordi vores danske maver er vant til en anden bakterieflora. Men cand. scient. i mikrobiologi, Claus Jørgensen siger, “flaskevand er hverken renere eller sundere end vand fra hanen. Undersøgelser viser, at flaskevand ofte indeholder flere bakterier end hanevand, dog ikke i et omfang, der kan gøre os syge. I øvrigt er det kilde- og mineralvand, vi køber på flaske, i mange tilfælde pumpet op fra grundvandet, ligesom hanevandet i Danmark er”
Desuden er miljøbelastningen på produktion, distribution og ikke mindst bortskaffelse af plastflaskerne enorm.


TWO WORDS: Blood Diamond. Film med Leonardo DiCaprio fra 2006. SE DEN! (og græd)


Ja, det er SUPER hyggeligt… Men stearinlys fylder hjemmet med millioner af nanopartikler. Farve og glimmer forværrer forureningen, bivokslys forbedrer den, da de ikke soder og afgiver petrolium.


Hvert år dør 100.000 dyr pga. plastikposer! Skildpadderne kan ikke se forskel på gobler og plastposer i vandet. Fugle bliver langsomt kvalt i posen, når de forsøger at befri sig selv fra posen, efter at have hakket igennem den for at få fat i et insekt.
For at producere plastikposer skal der bruges 60-100 millioner tønder olie!
Det tager 400 år for en plastikpose at blive nedbrudt og hvis du brænder dem, skaber du syreregn!
KØB EN STOFPOSE!!!! Eller 10!


35 kg CO2 for 12 blomster!!! Jeg siger det lige igen: 35 kg CO2 for 12 blomster!!!
De skal sprøjtes for skadedyr, de skal have vækstfremmere, de skal vandes og vandes, drivhuset skal opvarmes og en lastbil skal køre dem tværs igennem Europa eller et fly skal flyve dem halvvejs rundt om jorden!
Køb en potteplante… Eller Fair Trade blomster… Eller pluk en smuk buket i vejkanten!


Opskummet polystyren (også kendt som Styrofoam) er lavet af styren. Styren er kræftfremkaldende, medfører hjerneskader og lungesygdomme, og er på EU’s liste over hormonforstyrende stoffer. Og der produceres 18 millioner tons om året!!! Desuden nedbrydes disse fantastiske Styrofoam kopper så at sige aldrig… De ligger på lossepladserne TIL EVIG TID. Mange kopper ender som strøelse til vores dyr! Og selvom teknologien er tilgængelig bliver næsten intet opskummet polystyren genbrugt!


Bleget toiletpapir, bleget køkkenrulle og blegede kaffefiltre. 
Klor, natriumhydroxid, klordioxid – direkte i grundvandet! Køb klorfrit genbrugspapir!


Pesticider til haven… 2 ud af 3 danske haveejere bruger sprøjtemidler i haven. Sprøjtemidler er designet til at slå levende organismer ihjel! De ødelægger økosystemer, forstyrrer dyrelivet, forurener grundvandet, er hormonforstyrrende og ødelægger fertiliteten.


Rengøringsmidler til al slags rengøring… Farvestrålende sprayflasker med dufte fra hele blomstermarken… Vi elsker duften af et rent hjem, men det er netop denne duft, der kan være årsag til åndedrætsproblemer hos ellers raske mennesker. Og faktisk kan det udvikle sig til regulær astma – og det er især vores børn, der står for skud. Køb kun rengøringsmidler med Svanemærket og Astma- og Allergi-mærket. Og så prøv at se, hvor langt vores bedstemødre kom med en pose sæbespåner, eddike og rent vand!


PVC-plastik, plastik med ftalater, plastik med blødgørere… Især til børnene – i legetøjet, i gummistøvlerne, i madkasserne, i viskelæderet og i badeudstyret. Kig efter trekanten!

Tags:, , , , , , , , , , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2010-2021 Det er bare sundt All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.3, from BuyNowShop.com.