0

En gammel klassiker

Posted by LikeBree on 6. januar 2016 in Alt og intet |

Et stort hvidkål bliver nemt til 3-4 måltider for vores lille familie med tilbehør som medister, frikadeller eller krebinetter.

Jeg har aldrig rigtig brudt mig om den udkogte klat snot, der ofte blev serveret sammen med blodpølsen på det sønderjyske julefrokostbord.

Men jeg tror, jeg har knækket koden… Faktisk kan jeg mærke, at med godt med kanelsukker på, så har jeg fundet mit alternativ til den kulhydrattunge risengrød i julemåneden.

white-cabbage-432608

Jeg snakker selvfølgelig om stuvet hvidkål.

Her kommer min version:

  1. 1 grydefuld mellemfint-hakket hvidkål sættes i kog dækket af vand (eller . endnu bedre hønsebouillon) – Hemmeligheden her er, at kålen IKKE skal udkoges. Jeg kogte den i 5-6 minutter – så den lige fik en klar tone.
  2. Hæld kålen op i et dørslag og opsaml bouillonen – den skal vi nemlig bruge.
  3. Lav en simpelt opbagning i gryden, 25g smør smeltes, tilsæt 1-2 spsk. hvedemel og lad det lige falde til bunds. Rør melet ud, det klumper, men det er okay! Lad melsmagen brænde af, det tager lige et halvt minut under omrøring.
  4. Tilsæt bouillon lidt ad gangen og pisk grundigt. Efter 2-3 tilsætninger og en smule syre i overarmen, vil du kunne se, at klumperne udligner sig. Når der ikke er flere klumper tilbage, tilsætter du ½ dl fløde (her soyafløde), udrører på samme måde og evt. lidt mere bouillon. I alt 4-5 dl væske.
  5. Hæld kålen retur i gryden og vend det hele rundt.
  6. Herren foretrækker kålen med godt med peber. Ungerne og jeg drysser kanelsukker på! *mums*

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2010-2021 Det er bare sundt All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.3, from BuyNowShop.com.