0

Madplan Uge 9 … og ugerne der gik

Posted by LikeBree on 29. februar 2016 in Alt og intet |

Ny uge, ny madplan, ny energi.

Der er alligevel liiige gået et par dage siden sidst. Genoptræning, mediciner, skolehalløj, vinterferie og vores økologiske fødevareforening har konsumeret alt MIG-tid. Til gengæld har 2016 været det bedste MOR-år endnu… Det kan jeg selvfølgelig må at f*cke up… det havde jeg ikke tænkt mig… Jeg har sammen med Herren besluttet, at kvalitetstid måske alligevel ikke er sådan en floskel…

Jeg har altid været modstander af begrebet “kvalitetstid” i forbindelse med børn. AL tid tilbragt med børnene burde have kvalitet. 20160229_140340Men jeg må bare konstatere, at det hurtigt bliver “vi har ikke tid”, “vi skal liiige…” og “vi er for trætte”, hvis man ikke prioriterer sin tid korrekt. Og med super vanvittige rengøringsstandarder og en mor, der bare ikke evner at følge med fysisk, så skal den langsomme grundige far altså bare løbe enormt stærkt… og det stresser ham!

Måske behøver man ikke rengøre i så vanvittige petitesser? Måske er det godt nok, når børnene støver af? 20160229_140255Måske skulle man lære, at spørge om hjælp til det vigtigste? Måske er det slet ikke dumt at få indkorporeret nogle små faste rutiner i hjemmet?

Hvor er det dog befriende… Jeg er sikker på, nogle hengemte nuldermænd og Peter-Langben bag ved sofaen, ovenpå køkkenskabene og under de løse tæpper nyder, at rengøringsbarren er flyttet lidt ned. Og jeg er sikker på … selvom de brokker sig højlydt hver weekend … at selv børnene sætter pris på, at tøj og legetøj ligger pænt på plads mindst én gang om ugen.

Så vi har været de der forældre, som alle har lyst til at være: Tid til at kokkerere livretter i køkkenet med børnene. Hyggelige eftermiddage med hjemmebagte boller, stearinlys og gammeldags brætspil. play-stone-550574Puttestunder med læsning og friske cykel- og skøjteture. – Man får helt lyst til at kaste op, ik`?!

Det hele handler i dén grad om prioritering og kommunikation. Her går man op og ned af hinanden i årevis og tror, den ene mener dit og dat, når de i virkeligheden mener noget andet. Det ER da fjollet! Prioritering og effektivitet til at få huset til at køre sin daglige trommerum giver tid til “kvalitetstid” med børnene – og hinanden.

20160229_142818Vi satte os simpelthen ned og begyndte at tale… og ikke mindst lytte. I stedet for gang på gang at diskutere, hvad den anden burde gøre hurtigere, bedre og smartere, fortalte vi hinanden, hvad vi hver især satte pris på, den anden gjorde og hvad vi egentlig synes, vi selv var bedst til. Det lyder simpelt… I know!

Det ER simpelt!

Herren kan ikke overskue overflader med rod – det har han sagt i årevis – og min respons har, udover at samle mit “rod” i en pæn bunke20160229_160921, at kreative mennesker altså roder, børn roder, han selv roder og jeg gider ikke være bussemand. Efter en lang snak fandt vi endelig en holdbar løsning for alle parter:

  • Lynoprydning i stuen HVER aften. Vi har et par spande, én til 1. salen og én til gang/spisestue, der bliver tømt HVER weekend.
  • Oprydning i køkkenet HVER aften, sætte opvaskemaskinen i gang (også selvom der liiige er plads til et par kopper) 20160229_140921og smøre madpakke om aftenen.
  • Børnene finder tøj frem HVER aften til næste morgen, ligesom de selv bærer snavset vasketøj i badeværelset, lægger tøj der kan genbruges i kurven og lægger nattøjet på hylden HVER morgen.20160229_140803
  • Børnene tømmer deres tasker for madkasser/drikkedunke/sedler, når de kommer hjem og hænger selv deres overtøj op.
  • Herren er langsom til at lægge tøj sammen og tømme opvaskemaskine, men han er super god til at løbe i pendulfart med en enkelt ting i hånden. Jeg er super effektiv, når jeg bliver stående/siddende samme sted, men får hurtigt ondt, hvis jeg skal lægge tallerkener, skåle og håndklæder på plads oppe og nede. Så giver det ligesom lidt sig selv, hvem der sørger for hvad, ik?!20160229_140615
  • Jeg holder mit kreative rod i mit sofahjørne, og hvis jeg kommer til at brede mig, minder Herren mig pænt om det. Og når dagen går på hæld, og børnene og jeg har fyldt stuen med legetøj, papir, bøger, kopper og telefoner – og Herren må gå med skyklapper, hjælper jeg ham, med at finde ting frem, uden at bliver irriteret.

Hvis du tænker: Det GØR vi da allerede herhjemme… Godt for jer! Det er ét problem mindre, man behøver tage hånd om. For nogen er det vasketøjet, for andre er det støvsugeren. Her var det “bunkerne”.

Og det smitter jo… Det skidt! Nu kan jeg næsten ikke holde ud at være her, hvis der ligger dimser og ting udenfor kasser og skuffer!

Nå, ny uge, ny madplan: Asiatisk Uge

MANDAG

Tom Yom Goong (Stærk Thailandsk Suppe med Rejer)

Kyllingesuppe med porrer, nudler og rejer til børnene

TIRSDAG

Sushi med Røget Laks og Tun

Nasi Goreng (Indonesiske Stegte Ris med Æg) til børnene

ONSDAG

Boller i karry (Fjern slægtning til det Anglo-Indiske køkken)

TORSDAG

Chicken Tikka Masala (Indisk kylling i masala-sauce)

FREDAG

Wok med Peberfrugter, Ananas, Kokosmælk & Cashewnødder

LØRDAG

Svinekoteletter i Kokos-karrysauce med Ristaffel

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2010-2021 Det er bare sundt All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.3, from BuyNowShop.com.